bitcoin-systeemin energiankulutus

toimiva kryptovaluutta mutta kysymys kuuluukin, olisiko systeemin voinut suunnitella jollain tapaa paremmin? Jos kaupankäynti bitcoineilla ja uusien bitcoinien louhinta jatkuisivat nykyisellä vauhdilla, Bitcoin-verkosto käyttäisi vuonna 2020 saman verran sähköä kuin koko maailmassa käytetän tänä vuonna, laski yhdysvaltalainen. Mikäli bitcoinin hinta nousee, nousee louhimiseen käytetyn sähkön märä samassa suhteessa. Lue lisä, avainsanat: bitcoin, Bitcoin-verkko, lohkoketju, louhinta, sähkönkulutus, kommentoi. Yleensä ihmisten poliittiset mielipiteet koskevat vain yksittäisiä poliittisia ehdotuksia, mutta kokonaisen systeemin toiminta jätetän täysin huomiotta. Ison rahan haltijat voivat rahoittaa kehitystä, mikäli tilanne alkaa näyttä toivottomalta. Louhiminen ei edellytä kasvavaa laskentatehoa, bitcoin-verkon sähkönkulutus onkin mediassa usein värin ymmärretty ilmiö, toteaa Bitcoin-aiheisiin keskittyvä -sivusto. Vertaus yhtiön auttaa ajattelemaan, miten systeemi kannattaa rakentaa paremmin toimivaksi.

Maailmasta loppuvat tietokoneet kesken ennen kuin Bitcoin -verkoston sähkönkulutus kasvaa tuollaisiin lukuihin. Tämä tarkoittaa, että bitcoin-järjestelmän ylläpito k uluttaa vuodessa energiaa. Bitcoinin tähtitieteellinen energiankulutus johtuu louhinnassa.

Delegated Proof of Stake. Lisäksi tutustumme muun muassa EU:n uusiin kryptosäntöihin sekä oiomme muutamia mediassa aivan liian usein toistuvia värinkäsityksiä koskien Bitcoinia sekä sen sähkönkulutusta. On nimittäin niin, että keskuspankit eivät tiedä, miten tämä arvoton raha kerätän markkinoilta pois. En myöskän pidä Bitcoinia mitenkän tuhoon tuomittuna. Louhijoiden kustannukset ovat yleensä suurelta osin perinteisissä valuutoissa, sähkön ollessa näistä se kaikista merkittävin. Kauppalehti uutisoi, bitcoinin energiankulutuksen kasvaneen korkeammaksi kuin suurimmalla osalla maailman valtioista. Bitcoinin koodia on myös tarkasteltu eniten kaikista kryptovaluutoista. Vaikka Bitcoinin sähkönkulutus on ongelma, tätä ongelmaa yleensä liioitellaan bitcoin-kaupankäynnin demo vahvasti. Ratkaisu voisi tietenkin olla koko systeemin muuttaminen toimimaan toisella tavalla, mikä ei vaadi niin paljon sähköä. Niin kauan kuin ihmismieli hylkii sen nykyistä tuotantotapaa, valtion raha (ja maailman ainoa valtioton raha euro) kelpaa valtion sisässä maksuvälineeksi. Kryptovaluutan omistajia voidaan siis ajatella tämän yhtiön osakkeenomistajina ja louhijoita työntekijöinä.